De beste voorlezer van provincie LIMBURG is SEM COLBERS

Sem Colbers

Sem Colbers van basisschool De Kameleon heeft op 27 maart jongstleden de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 17 mei 2017 zal Sem de provincie Limburg vertegenwoordigen tijdens de 24ste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Schouwburg Amstelveen. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017 noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2017 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Sem las voor uit De waanzinnige wens van Brandon Robshaw. De 2e plaats was weggelegd voor Lieve Meertens van Basisschool in Heerlen. Een derde plek werd behaald door Ella-Rosa Van Gennip van Basisschool Montessori in Maastricht.

Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Sem het moeten opnemen tegen maar liefst 197 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart – en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door Cubiss. In heel Nederland hebben <aantal> scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.