provinciale finale

Van half maart tot half april 2020 worden de winnaars van de regio finales uitgenodigd voor de provinciale finale. De provinciale finale is een feestelijke gebeurtenis met een (muzikaal) optreden, meestal in een groot theater. De provinciale ondersteuningsorganisatie neemt contact met de school op over de datum, het tijdstip en de locatie van de provinciale finale en informeert de school over het meenemen van supporters.
Data van de provinciale finales worden begin januari 2020 bekend gemaakt.

  Nieuw boekfragment kiezen
  Kandidaten die doorgaan naar de provinciale finale moeten een nieuw boek kiezen. Als het gekozen boek eenmaal is doorgegeven aan de provinciale of landelijke organisator kan de keuze alleen bij hoge uitzondering nog gewijzigd worden.
  Let op! A-boeken mogen niet in de provinciale en landelijke finale.

  • Update landelijke finale

   Helaas moeten wij mededelen dat de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd die gepland stond op woensdag 27 mei 2020 in TivoliVredenburg niet doorgaat, vanwege het coronavirus. Hij wordt ook niet uitgesteld tot later in het jaar.

   We begrijpen dat dit voor de kinderen enorm jammer is, en dat ze heel hard geoefend hebben. Het gaat door de maatregelen niet alle provincies lukken om op tijd een provinciekampioen te selecteren. Hierover krijgen de kandidaten nog bericht van de provinciale organisator. Daarom stopt de wedstrijd dit jaar in de regio of in de provincie.

   Ook zitten veel groep achters na de zomer op de middelbare school. Wisten jullie dat Read2Me ook een voorleeswedstrijd is, speciaal voor brugklassers?

   Binnenkort zullen de provinciale organisatoren en/of bibliotheken contact opnemen met (de ouders/leerkrachten van) de voorleeskandidaten en hen verder informeren over de regionale en/of provinciale rondes.

   Wij willen alle voorlezers van dit jaar bedanken voor hun inzet en prachtige verhalen.

  Winnaars
  Tijdens de landelijke finale worden de nummers 1, 2 en 3 bekendgemaakt. Alle overige deelnemers worden vierde. Tijdens de voorrondes worden vaak alleen een nummer 1 en 2 gekozen.