Fenniek Jager is Brugklas Voorleeskampioen (Read2Me!)

Fenniek Jager is Brugklas Voorleeskampioen Read2Me! 2017 geworden!

Voor het zesde jaar werd op landelijke niveau Read2Me! georganiseerd; dé voorleeswedstrijd voor de brugklas. In een spannende landelijke finale streden elf finalisten om de titel Brugklas Voorleeskampioen Read2Me! 2017.

Op zaterdag 13 mei j.l. werd Fenniek Jager van Ubbo Emmius in Winschoten (Groningen) in theater DE KOM in Nieuwegein door de vakjury uitgekozen tot winnaar van de landelijke finale Read2Me!. Zij las voor uit het boek Als slavin geboren van Marian Hoefnagel. Fenniek heeft daarmee de scholieren van in totaal 1.131 brugklassen van verschillende scholen achter zich gelaten. Deze brugklassers hebben het in de afgelopen maanden tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes.

Ook het publiek heeft een winnaar uitgekozen. Ivy Tellier van het Maerlant-Lyceum in Den Haag (Zuid-Holland): gefeliciteerd met het winnen van de publieksprijs!

Met de voorleeswedstrijd Read2Me! laat Stichting Lezen zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd werd beoordeeld door een vakkundige jury, waarin waarin auteur Maren Stoffels, bekend van de boeken Race en Ik zie je tussen de wolken, YouTuber Rijk Hofman en Juan Khalaf, beste bibliothecaris van Nederland 2016, zitting hadden. De presentatie van deze spannende finale lag in handen van Luc Elson.

Deze landelijke finale is georganiseerd door Cubiss in opdracht van Stichting Lezen. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen.