De beste voorlezer van de provincie Brabant is…. EVA KONING

Eva Koning, foto: Chris Korsten

Eva Koning heeft vrijdagavond in de Verkadefabriek de Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op haar naam geschreven. De scholier van KBS De Griffioen uit Prinsenbeek kwalificeerde zich door dit resultaat voor de landelijke finale, die op 17 mei in Amstelveen is.

In totaal deden er acht ‘voorleeskampioenen’ uit groep 7 en 8 mee aan de strijd. Alle finalisten lazen voor uit hun favoriete kinderboek. De winnares had gekozen voor een fragment uit ‘Matilda van Roald Dahl’. De in Den Bosch woonachtige Sammie Schouten, leerling van Altena Onderwijs uit Drunen, eindigde op de tweede plaats.

Naast de Nationale Voorleeswedstrijd werd door Cubiss ook de Pabo Voorleeswedstrijd georganiseerd. Alle Pabo’s van Noord-Brabant namen deel aan de wedstrijd. Iris van der Heijden, student aan de Fontys Pabo Eindhoven won deze wedstrijd. Zij las een fragment voor uit ‘Jongen zonder naam van Bettie Elias’. Iris zal Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 1 juni 2017. Hanae Gzouli van Fontys Hogeschool Kind en Educatie in Veghel eindigde op de tweede plaats.

Deze gecombineerde provinciale finale werd georganiseerd door de openbare bibliotheken en Cubiss en is mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant.