Coronamaatregelen lokale en regionale rondes

Het is niet anders: ook tijdens De Nationale Voorleeswedstrijd 2020-2021 moeten we rekening houden met de coronamaatregelen.

Tijdens de schoolrondes zal dit niet veel problemen opleveren: de meeste scholen zijn open en kunnen een voorleeswedstrijd organiseren in de klas.

Bij de rondes erna , volgend jaar januari-maart, in de Bibliotheken gelden de overheidsmaatregelen van dat moment. We hopen op en streven naar veilige fysieke rondes in de Bibliotheek. Bibliotheken organiseren deze rondes naar eigen inzicht en zullen er alles aan doen om deze zo te organiseren dat de maatregelen in acht worden genomen.  Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er minder publiek aanwezig kan zijn. We hopen dat u hier begrip voor heeft.

Er wordt ook rekening gehouden met de situatie dat er geen fysiek evenement kan plaatsvinden. Voor deze situatie werken de organisatie en de Bibliotheken aan draaiboeken voor lokale digitale rondes. We proberen daarbij te voldoen aan de doelen, de sfeer en feestelijkheid van De Nationale Voorleeswedstrijd. Als u wilt weten hoe de Bibliotheek van uw school de lokale ronde gaat aanpakken, neem dan contact met ze op.

Volgend jaar april en mei vinden de provinciale finales en de landelijke finale plaats. Achter de schermen denken we de komende tijd verschillende scenario’s uit. We houden u op de hoogte.