Coronamaatregelen lokale en regionale rondes

Het is niet anders: ook tijdens de lokale en regionale rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd 2020-2021 moeten we rekening houden met de coronamaatregelen.

Momenteel strijden 2837 schoolkampioenen tegen elkaar om de voorleeskampioen van hun gemeente en regio te worden. Deze lokale/regionale rondes worden georganiseerd door de Bibliotheek. Omdat de Bibliotheken gesloten zijn, en de scholen lang dicht zijn gebleven, worden deze rondes anders georganiseerd. Bibliotheken organiseren deze rondes naar eigen inzicht en zullen er alles aan doen om deze zo leuk mogelijk te organiseren binnen de geldende maatregelen.  De meeste Bibliotheken zullen kiezen voor een livestream of het insturen van voorleesfilmpjes . We hopen dat u hier begrip voor heeft.

We proberen bij de (digitale) alternatieven te voldoen aan de doelen, de sfeer en feestelijkheid van De Nationale Voorleeswedstrijd. Als u wilt weten hoe de Bibliotheek van uw school de lokale ronde gaat aanpakken, neem dan contact met ze op.

In april en mei vinden de provinciale finales en de landelijke finale plaats. Achter de schermen denken we de komende tijd verschillende scenario’s uit. We houden u op de hoogte.