De beste voorlezer van provincie ZUID-HOLLAND is JULIAN BENNEN

Julian Bennen

Na een leuke en spannende voorleesmiddag heeft Julian Bennen van Basisschool De Zilveren Maan uit Nieuwkoop op 19 april jongstleden de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Mede dankzij de tip van zijn meester om de rust te bewaren.

Julian las een fragment voor uit het boek ‘Gips’ van Anna Woltz. Zijn opa was heel trots, vooral ook omdat deze week de Cito toets wordt afgenomen!

Op woensdag 17 mei aanstaande zal Julian de provincie Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die gehouden wordt in Schouwburg Amstelveen. Daar zal Julian het opnemen tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2017 voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Ruim 430 deelnemers in Zuid-Holland

Het is een bijzonder knappe prestatie om provinciaal voorleeskampioen te worden. Hiervoor heeft Julian het moeten opnemen tegen schoolkampioenen uit de provincie. Eerst in de lokale voorronde, daarna in de kwartfinale en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door ProBiblio. In heel Nederland hebben meer dan 3.200 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de vierentwintigste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.