De beste voorlezer van provincie NOORD-HOLLAND is EVI FLOORE

Evi Floore

Na een superspannende voorleesmiddag heeft Evi Floore van Basisschool Weremere uit Wormer op 7 april jongstleden de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op woensdag 17 mei aanstaande zal Evi de provincie Noord-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Schouwburg Amstelveen. Daar zal Evi het opnemen tegen de andere elf provinciale finalisten. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017’ noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2017 voor een jaar kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Evi las een fragment voor uit het boek Ziek van Gideon Samson.

Evi las een fragment voor uit het boek Ziek van Gideon Samson.

Ruim 300 deelnemers in Noord-Holland

Het is een bijzonder knappe prestatie om provinciaal voorleeskampioen te worden. Hiervoor heeft Evi het moeten opnemen tegen ruim 300 schoolkampioenen uit de provincie. Eerst in de lokale voorronde, daarna in de kwartfinale en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door ProBiblio. In heel Nederland hebben meer dan 3.200 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de vierentwintigste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.