Veel gestelde vragen (FAQ)

Voor groep 7 en 8 uit het basisonderwijs. Scholen buiten Nederland kunnen om organisatorische redenen helaas niet deelnemen.
Helaas niet. Alleen leerlingen uit groep 7 of 8 kunnen aangemeld worden voor de vervolgronde.
Het deelnamepakket kan gratis worden aangevraagd via de website. Op het moment dat u uw leerling opgeeft als schoolkampioen, vragen wij een bijdrage van €25,- voor de organisatie van de vervolgrondes. Bibliotheken mogen tot maximaal €25,- extra vragen.

Omdat De Nationale Voorleeswedstrijd dit jaar 25 jaar bestaat, krijgen alle scholen dit jaar een gratis deelnamepakket toegestuurd. Normaal krijgt u het deelnamepakket niet automatisch toegestuurd. U zult dan het deelnamepakket moeten aanvragen.
Heeft uw school eerder meegedaan? Dan kunt u uw inschrijfnummer terugvinden bovenaan de brief bij het deelnamepakket of bovenaan de bevestigingsbrief die u ontvangen heeft nadat u uw schoolkampioen heeft aangemeld.
Heeft uw school niet eerder meegedaan?
Dan kunt u een deelnamepakket aanvragen via de website: deelnamepakket aanvragen. Klik vervolgens op > inschrijfnummer/wachtwoord vergeten of nog niet ingeschreven?
Bent u uw inloggegevens kwijt?
Dan kunt u deze zelf nogmaals opvragen via de website: deelnamepakket aanvragen. Klik vervolgens op >inschrijfnummer/wachtwoord vergeten of nog niet ingeschreven? U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord. Mailen of bellen met de organisatie is niet nodig.
Nadat u de schoolkampioen heeft aangemeld via de website ontvangt u direct een bevestigingsmail van ons. Tevens ontvangt u per mail een factuur voor verdere deelname ad €25,-. Indien gewenst kunt u bij aanmelding van uw schoolkampioen een ander adres opgeven waar de factuur naartoe gestuurd moet worden.
U heeft de schoolkampioen opgegeven via de website en hiervoor een bevestigingsmail ontvangen. In de bevestigingsmail staat omschreven dat de vervolgrondes worden georganiseerd door de plaatselijke bibliotheken. Van de plaatselijke bibliotheek zult u medio januari of februari een uitnodiging ontvangen voor de vervolgronde. Heeft u geen uitnodiging ontvangen of heeft u vragen over de vervolgronde, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met uw plaatselijke bibliotheek. Zij helpen u graag verder.
De schoolkampioen mag altijd uit een ander boek voorlezen. Hierbij de spelregels op een rij:
• Schoolronde: leerling kiest zelf, eventueel met behulp van de leerkracht of leescoördinator, een geschikt boek uit (zie geschikt boek pagina 9 van het spelregelboek).
• Plaatselijke finales: uw leerling mag uit hetzelfde boek voorlezen als op school. Uw leerling mag ook uit een ander boek voorlezen.
• Provinciale finale: uw leerling moet een nieuw fragment kiezen. Dat mag een ander fragment zijn uit hetzelfde boek zijn, of een nieuw fragment uit een ander boek.
• Landelijke finale: uw leerling mag hetzelfde fragment voorlezen als bij de provinciale finale. Uw leerling mag ook een heel nieuw boek/fragment kiezen.
De provinciale finale wordt georganiseerd door de Provinciale Ondersteuningsinstellingen (POI). Wij verzoeken u daarom vriendelijk contact op te nemen met de POI van uw provincie. Zij helpen u graag verder. Zie de contactgegevens van de POI’s in het spelregelboek.
Elke school die meegedaan heeft aan De Nationale Voorleeswedstrijd mag met maximaal 3 personen de landelijke finale bijwonen (zolang er plaatsen beschikbaar zijn). Stuurt u hiervoor svp een mail naar info@denationalevoorleeswedstrijd.nl met daarin de volledige schoolgegevens en met hoeveel personen u naar de finale wilt komen. Wij zullen u dan een mail terugsturen met nadere informatie.
Als u inlogt kunt u zelf bekijken wanneer u het voorleespakket heeft aangevraagd en wat de status van verzenden is. Mocht u een leeg veld aantreffen, dan is er nog geen deelnamepakket aangevraagd. Aanvragen kan tot eind november zolang de voorraad strekt.
U kunt zelf uw adresgegevens of contactgegevens wijzigen via de website. Onder het kopje ‘mijn gegevens inzien’ kunt u, nadat u bent ingelogd, uw gegevens aanpassen en opslaan.
Ja. Scholen met verschillende locaties mogen voor elke afzonderlijke locatie een deelnamepakket aanvragen en schoolkampioen aanmelden. Voorwaarde is wel dat deze locaties een volledige basisschool zijn.
U kunt de schoolkampioen, afkomstig uit groep 7 of 8, tot 1 december aanmelden via de website: zie aanmelden schoolkampioen
U kunt zelf controleren of uw schoolkampioen is aangemeld onder het kopje ‘aanmelden schoolkampioen’. U vindt daar de volgende informatie:
• wie de schoolkampioen heeft aangemeld
• de gegevens van de aangemelde schoolkampioen
• tijdstip van aanmelding van de kampioen
Op het moment dat u deze gegevens niet te zien krijgt, maar een leeg veld aantreft waarop u gegevens moet invullen, is er nog geen kampioen aangemeld. Het kan zijn dat u dan vergeten bent om op ‘verzenden’ te klikken. Probeert u het alstublieft nog eens.
U kunt contact opnemen met info@denationalevoorleeswedstrijd.nl en uw probleem voorleggen
Stuurt u svp een mail naar info@denationalevoorleeswedstrijd.nl en geef hierbij aan om welke school het gaat (volledige adresgegevens, contactpersoon en inschrijfnummer school). Wij kunnen het dan voor u controleren.

Elke school die meegedaan heeft aan De Nationale Voorleeswedstrijd mag met maximaal 3 personen de landelijke finale bijwonen (zolang er plaatsen beschikbaar zijn). Stuurt u hiervoor svp een mail naar info@denationalevoorleeswedstrijd.nl met daarin de volledige schoolgegevens en met hoeveel personen u naar de finale wilt komen. Wij zullen u dan een mail terugsturen met nadere informatie.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op!

 

Contactformulier
Bezig met versturen