Nikki de Boer is provinciaal voorleeskampioen van Flevoland!

Nikki de Boer van Basisschool De Zevensprong uit Emmeloord heeft de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 23 mei aanstaande zal Nikki de provincie Flevoland vertegenwoordigen tijdens de extra feestelijke 25ste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de schouwburg in Amstelveen. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang **De Nationale Voorleeskampioen 2018** noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Omgeruild van Fiona Rempt

Omgeruild van Fiona Rempt

Nikki las een fragment voor uit het boek Omgeruild van Fiona Rempt.

Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Nikki het moeten opnemen een groot aantal kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart – en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. In heel Nederland hebben bijna 3400 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 25ste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

SaveSave