Eveline Middel is provinciaal voorleeskampioen van Groningen

Eveline Middel van Basisschool Hiliglo uit Holwierde heeft de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 23 mei aanstaande zal Eveline de provincie Groningen vertegenwoordigen tijdens de extra feestelijke 25ste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de schouwburg in Amstelveen. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang **De Nationale Voorleeskampioen 2018** noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Serafina en de zwarte mantel van Robert Beatty

Serafina en de zwarte mantel van Robert Beatty

Eveline las een fragment voor uit het boek Serafina en de zwarte mantel van Robert Beatty.

Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Eveline het moeten opnemen een groot aantal kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart – en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. In heel Nederland hebben bijna 3400 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 25ste keer gehouden en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.

SaveSave